Tekstil Dijana
 
   
  Porodična firma Tekstil Dijana d.o.o. sa sjedištem u Srpcu, 11 Novembra bb, je osnovana davne 1989. godine.
 
  U proizvode je ugrađeno dugogodišnje iskustvo u tekstilnoj branši, kreativnost mladog kadra kao i znanje i želja da se zauzme mjesto jednog od najkvalitetnijih proizvođača pamučnog rublja u Bosni i Hercegovini.
 
  U proteklih nekoliko godina firma uspješno izvozi proizvode u zemlje u regionu, a takođe se nameće kao stabilan i pouzdan partner trgovačkih lanaca na tržištu Evropske unije.
 
  Potvrdu uspješnog rada i proizvodnje rublja od najfinijeg pamuka firma nalazi u višedecenijskom prisustvu na domaćem tržištu.
 
  Proizvodnju rublja obavlja trenutno 35 zaposlenih sa tendencijom rasta broja zaposlenih, a proizvodni procesi se obavljaju na najsavremenijim mašinama koje su trenutno dostupne u svijetu tekstila.
 
  Pored proizvodnje najfinijeg tekstilnog rublja firma je nedavno počela sa proizvodnjom pamučnog pletiva od fino češljane pamučne pređe tako da je krajnji proizvod izrađen od 100 % prirodnog pamuka.
 
  Kao neizostavan proces u obradi tekstila firma se specijalizovala za izradu veza na svojim proizvodima kao i uslugu veza za potrebe kupaca.
 
  Pored proizvodnje pamučnog rublja firma Tekstil Dijana nudi uslugu pletenja pamučnog prediva svih numeracija na kružno pletaćim mašinama poznatih svjetskih proizvođača kao što su Meier, Albi, Jumberka…
 
  Tekstil Dijana d.o.o. posjeduje 4 maloprodajna objekta u Srpcu u kojima se može naći široka ponuda namještaja, bijele tehnike, kućnih potrepština i tekstila sa oko 20 000 različitih artikala u maloprodaji.
 
  Asortiman proizvodnje firme Tekstil Dijana iznosi čak 160 različitih artikala.
 
  Proizvodi su rasvrstani u nekoliko kategorija:
- Bebi kolekcija
- Dječija kolekcija
- Muška kolekcija
- Ženska kolekcija
 
  Proizvodi se rade u svim bojama i veličinama.
Pored proizvodnje rublja u ponudi izdvajamo proizvodnju i prodaju sljedećih artikala:
- pamučno predivo
- pamučno pletivo
- pucvala ( pamučnjak )
- otpadna krpa