Reklamacija proizvoda

Tekstil Dijana d.o.o. odgovara za stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u online prodavnici tekstildijana.com

 

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas pozovite nas telefonom na broj +38751740157 ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail webshop@tekstildijana.com i opišete kakav problem imate.

Ako ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj +38751740157, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu webshop@tekstildijana.com. U najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronskim, odgovorićemo na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju.

 

Troškove vraćanja robe snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Povrat robe

Ukoliko ste se odlučili da izvršite zamjenu ili da odustanete od kupovine, potrebno je da nas obavijestite pozivom na broj +38751740157 ili nam pošaljite e-mail na adresu webshop@dijanatekstil.com kako biste dobili potrebne instrukcije vezano za zamjenu ili povrat sredstava. Zamjena ili povrat robe moguć je u roku od 10 dana od dana prijema robe.

 

Prilikom povrata, obavezno je robu vratiti u ispravnom, neoštećenom i nekorištenom stanju kao i u originalnom neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalni fiskalni račun.

 

Ukoliko se kupac odluči za zamjenu proizvoda, potrebno je putem telefona ili e-maila poslati listu željenih zamjenskih proizvoda, nakon čega će kupac biti obaviješten o daljem postupanju.

 

Ukoliko se kupac odluči za povrat novca, potrebno je da najavi povrat robe putem telefona ili e-maila, te da dostavi broj tekućeg računa na koji će biti izvršen povrat novca. Povrat novca izvršiće se u roku od 7 dana od dana prijema robe u naše skladište.

Kupac snosi troškove povrata robe na našu adresu, kao i troškove slanja zamjenskih proizvoda, osim u slučaju kada dobije neispravan ili pogrešan artikl.